За да поддържате стройна фигура, по-добре да заложите на яйцата за закуска, препоръчва диетологът Майкъл Моузли. Той посочи най-полезните и най-вредните закуски за фигура в материал на Daily Mirror.

Диетологът смята, че навикът да започваме деня с яйца е ключът към отслабването. При това те могат да бъдат приготвени по всякакъв начин. Специалистът обясни ползите от яйцата с високо съдържание на протеини, витамин В и селен. Той увери, че продуктът не повишава нивото на холестерола в кръвта.

Варени, рохко сварени, бъркани или не, яйцата ще ви помогнат да се чувствате по-сити за по-дълго в сравнение със зърнените храни или препечения хляб, каза Моузли. Той предложи да добавите лук и гъби към омлета, защото първият има много полезни пробиотици, а вторият съдържа витамин D. Спанакът, чесънът и куркумата също могат да бъдат отлични добавки.

banner

За тези, които искат да избегнат напълняване или отслабване, Моузли съветва да не добавят мазен бекон към яйцата. По-добре е да изключите тестените изделия сладкишите от закуска, тъй като те съдържат много калории и почти не носят полза на тялото./BGNES

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space