Очаква се правителството да обсъди и да вземе решение за предоставяне на диференцирана помощ за пострадалите от наводненията в Карловско домакинства, а хората в района ще получат като помощ и полагащата им се в такива случаи финансова помощ от Агенцията за социално подпомагане.

Ще бъдат предоставени и храна и вода от държавния резерв.
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов увери, че екипи на община Карлово ще посетят всички наводнени къщи, за да огледат и опишат причинените от бедствието щети.

И днес продължава разчистването на образувалите се кал и наноси от дъждовете и наводненията в селата Богдан, Каравелово и Слатина.

banner

Пострадали разказаха пред БНР:

„В къщата всичко плаваше. Няма смисъл от интервюта. Това, което е станало, вече е факт. Щели да отпускат някакви пари, ама с 300 лева какво да направя? Подиграват се с хората“, казват жители на наводнените села.

Над 600 доброволци се включиха в помощ на наводнените села
Същевременно Регионалната здравна инспекция в Пловдив разпространи препоръки към жителите на засегнатите от бедствието населени места, за да се избегне разпространението на заразни заболявания и инфекции.

Препоръчва се спазване на превантивни мерки за безопасност, като употреба на лични предпазни средства при почистване на засегнатите домове и инфраструктура, да не се използва храна, залята от водата.

Здравните инспектори дават указания и за начина, по който трябва да се извършва дезинфекция след почистване на помещенията и улиците.

КНСБ днес дава начало на кампания за набиране на материална и финансова помощ за пострадалите хора от наводненията. Помощта ще се събира в централата на синдиката в София на площад „Македония“ и в Пловдив на адрес: „Христо Г. Данов“ 41.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space