Скъсана дига на река Стряма при село Калековец е препълнила каналите на „Напоителни системи“, последвана от приливната вълна в село Трилистник

Това стана ясно след като Директорът на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ Васил Узунов заедно с експерти от дирекция „Контрол“ обходиха днес участъка от река Стряма между селата Калековец и Маноле. Информацията за очакваната приливна вълна беше получена вчера от НИМХ и незабавно бяха предупреди кметовете на всички населени места.
Басейнова дирекция е предприела всички възможни към момента действия съвместно с „Напоителни системи“ за намаляване нивото на водата в двата канала, които минават до селото. След спадане нивото на водата, „Напоителни системи“ ще предприемат действия за възстановяване на дигата при село Калековец, след като уведомят Басейнова дирекция. Възстановяването ще се извърши при стриктен контрол от експертите на БДИБР вероятно в началото на следващата седмица.
Постъпили са сигнали за заливане на къщите на с. Трилистник. Обстановката е най-критична при с. Трилистник, където е засегнат най-голям брой жители.
Инспекцията по поречението на река Стряма започна вчера, а днес до обяд цялото поречие на реката е обходено. Поради прекъснатата връзка на някои населени места, посещенията в районите изискват повече време.
Басейнова дирекция продължава да следи ситуация чрез получаване на информация от НИМХ за нивата и водните количества на реката. Продължава да се следи обстановката в района.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space