Заради усложнената обстановка, интензивните валежи и наводненията в района на Карлово, от вчера Областната организация на БЧК-Пловдив изпрати екип на място. Той посети най-засегнатите райони и проведе срещи с представители на местната власт за извършване оценка на нуждите в Карлово и околните населени места с ограничен достъп.

Екип на Общинската организация на БЧК в Карлово, заедно с директора на БЧК-Пловдив Таня Георгиева, посети болницата, където са настанени част от евакуираните, на които бе оказана първа психологическа помощ и им бяха предоставени вода и храна.

Проведени бяха допълнителни срещи с областния управител Ангел Стоев и с кметовете на засегнатите населените места за прецизиране на нуждите.

banner

От тази сутрин два екипа на БЧК са на терен на територията на община Карлово и в с. Каравелово – едно от най-засегнатите от наводненията места. Най-належащи са нуждите от питейна минерална вода за 5000 души и материали от първа необходимост за 100 души от евакуираните, които БЧК осигурява.

Екипите на БЧК остават на място, за да оказват подкрепа на всички нуждаещи се.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space