Река Стряма е преляла днес следобед от коритото си в калояновското село Песнопой и е наводнила земеделски земи, съобщават от община Калояново. В Иван Вазово реката е много пълноводна, отнесени са парапетите на понтонния мост, но поради обилната вода няма възможност да се констатира точното състояние на съоръжението.

По поречието на река Стряма са разположени и селата Черноземен, Долна махала, Горна махала, Ръжево Конаре.
Предупредени са всички кметове да следят нивото на реката и при необходимост веднага да сезират Гражданска защита, тъй като от Балкана и Карловско към въпросните села слиза силна вода. В Черноземен още днес сбедобед по призив на кмета са били освободени работниците на два цеха, които също се намират около Стряма.

„В нито едно населено място към момента няма опасност за къщите и хората, но оставаме нащрек тази нощ“, коментира още общинският кмет Виктория Михайлова.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space