С полагането на маркировката завърши ремонтът на Околовръстния път на Пловдив в участъка от „Пещерско шосе“ до „Коматевско шосе“ и шофьорите вече пътуват по обновената отсечка. От днес стартира работата в следващия участък между „Пазарджишко“ и „Пещерско шосе“. Той ще бъде затворен и движението ще се пренасочва през гр. Пловдив. Срокът за изпълнение на дейностите е 30 септември 2022 г.

Строителните работи са част от започналия през 2021 г. поетапен ремонт на над 14 км от Околовръстния път на Пловдив (път II-86). През миналата година бяха обновени близо 8 км от трасето между „Коматевско“ и „Асеновградско шосе“. Ремонтните дейности включват изпълнението на земни работи за подобряване на отводняването, усилване на пътната конструкция, полагане на нови основни и износващи асфалтови пластове, направа на бетонови канавки, отклонения и шлюзове, нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи и знаци.

Продължава ремонтът на участъка от Околовръстния път между ул. „Пазарджишко шосе“ в Пловдив и АМ „Тракия“ (път III-805). Изпълнено е фрезоване на настилката, положен е пласт неплътен асфалтобетон и е подобрено отводняването. До приключване на ремонтните дейности трафикът ще преминава през гр. Пловдив.

banner

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство при пътуването, но предприеманите дейности са наложителни, за да се осигури безопасното преминаване по отсечките.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space