Апокалиптичното положение в Карловска Община продължава. Пороят, който не е спирал тази нощ от 2 часа, продължава.

Улиците са реки. От Балкана прииждат огромно количество наноси, камъни, дървета и пясък. Кметът на с. Богдан Богдан Иванов каза, че в момента вадят хора от наводнени къщи. Река Стряма е преляла.

В село Столетово кметът Мирослав Колев каза, че има 50-годишен мъж арендатор на язовир за спортен риболов, който се е евакуирал на втория етаж на къщата си. Чакат се лодки на пожарната от Пловдив, за да бъде спасен. Къщата му също е наводнена, а язовирът, който стопанисва е напълно унищожен. Мъжът сам се е евакуирал. Кметът на селото казва, че реката Стряма не е почиствана дълго време и това най-вероятно е довело до ужаса.

banner

Наводнен е консервен цех и къщата на собствениците. Наводнени са и къщи в горния край на селото, както и пътищата. Към момента няма яснота дали има и други бедстващи хора.

В село Христо Даново кметът Севдалин Иванов обяви бедствено положение. И там от 2 часа през нощта се изсипва огромен порой, който не спира и до сега. От Балкана приижда много вода. Има наводнени дворове и няколко разбити улици. Достъпът до кметството и други сгради е невъзможен. По улиците плуват камъни, дървета и наноси.

Пред Блиц кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов каза, че на места Стряма е преляла, скъсала е диги и в момента най-важната задача е да се евакуират бедстващите хора. Към момента няма тежко пострадали. Най-важно е да бъдат освободени два моста, които са затлачени, пострадали са не само трите въпроси села, но и всички други от западната страна на общината. В село Каравелово има паднали дървета. В село Слатина също.

Кметът на Община Карлово обяви частично бедствено положение в селата Столетово, Слатина, Розино, Богдан и Каравелово. Най-тежко е положението в с. Богдан. Евакуирани са няколко души, сред които деца и самотно живеещи старци. Спасен е човек, който е бил заседнал с колата си на моста.

Кметът е в постоянна връзка с държавните институции. Екипи на пожарната работят по спасяване на бедстващите. Очаква се всеки момент в спасяването да бъдат включени и военните от 61-ва бригада, както всички които имат нужда от помощ.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!