Инцидент в детска градина в Пловдив. Родител на 6-годишно момченце сигнализира, че детето му е паднало в двора на забавачницата и по чудо не е разбило главата си в бетонните плочки. Случаят се разминал на косъм от трагедия, като детето се е отървало със седемсантиметров хематом.

„Намерих детето си цялото обляно в сълзи. Госпожата, която е била на смяна, с мокра кърпа и риванол му е правила компрес. Ние не получихме нито обаждане, нито някой се е свързал с директора, нито с медицински служби”, обясни пред Nova бащата на пострадалото дете Димитър Попов.

Според него причината да се стигне до инцидента е немарливост, безхаберие и непочистена площадка. Директорът на ДГ „Таня Савичева” Доротея Боева обясни, че площадките се почистват всеки ден. „Аз съжалявам за случилото се. Не можем да спрем децата да тичат, бягат и играят”, каза тя.

banner

Медицинското лице в детската градина било с работно време до 16 ч. Първа помощ на детето оказали учителят, пом.-възпитателят и учители от други групи. Служители на забавачницата и родители застанаха в подкрепа на детското заведение.

Родителите на пострадалото дете са подали два сигнала – до образователния инспекторат и до общината. До момента отговор от институциите няма.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space