През септември Земята ще бъде обхваната от няколко магнитни бури с различна сила.

За чувствителните на такива явления хора е трудно да преживеят тези периоди, но има съвети, които ще помогнат да се избегне негативното въздействие на слънчевите изригвания.

Кога се очакват магнитните бури?

banner

Метеоролозите отбелязават, че поради прекомерната активност на Слънцето на 3, 4 и 5 септември на Земята ще има магнитни бури с индекс 6 (висок).

Особено в този период трябва да сте внимателни, тъй като бурите влияят негативно на здравето на хората.

На 13 и 16 септември също се очакват средни магнитни бури. През този период е по-добре да избягвате тежка, мазна храна, алкохол и енергийни напитки.

Прогнозата за слънчеви и геомагнитни бури се изчислява с помощта на сателитни системи на NOAA, TESIS и научни международни метеорологични лаборатории по целия свят, така че дава точни резултати.

Как магнитните бури влияят на тялото

Бременни жени, малки деца и възрастни хора попадат в рисковата зона на метеорологични удари. Хората с проблеми със сърцето или кръвоносните съдове е най-вероятно да бъдат засегнати.
По време на магнитни бури може да започне да ви болят главата и ставите. Появяват се проблеми с кръвното налягане, сърцето и съня. Също така през този период може да се появи апатия, агресия, безпокойство и страхове.

В такива дни трябва да си осигурите здрав сън и да не се преуморявате. Необходимо е да се намали емоционалният и физическият стрес, да се почива повече./Zdrave.to

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space