„Самоотвержеността на полицаите плаща цената на корупцията, с която каналджиите въртят своя трафик“. Това заяви в Бургас президентът Румен Радев, който участва на поклонението за двамата загиналите двама полицаи в града, предаде БНР. Той посочи, че гибелта на униформените е следствие от дългогодишната безнаказаност на хора, които организират и закрилят нелегалния трафик на мигранти в страната и в Европа.

Двамата служители на Първо районно управление към МВР-Бургас – Йордан Илиев, старши полицай в сектор „Охранителна полиция“ и Атанас Градев, командир на отделение в сектор „Охранителна полиция“, загинаха вчера рано сутринта при изпълнение на служебния си дълг, докато се опитваха да спрат автобус с нелегални мигранти.

На фона на нарастващия мигрантски натиск прокуратурата и МВР трябва да са безкомпромисни с каналджиите, настоя държавният глава. „Очаквам и засилване на предприетите мерки за усилване на охраната на българската граница и недопускане на подобни случаи за в бъдеще. Като организация, съвременни технически средства и укрепване на оградата, и най-вече условия на труд и мотивация на личния състав“, заяви държавният глава.

banner

Той изказа съболезнования на семействата, на близките и на колегите на загиналите служители на МВР. „България загуби двама доблестни полицаи, отдадени до край на своя дълг в името на законността и сигурността на българските граждани. Те са чест и пример за всички нас“, каза още Румен Радев.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!