Няма данни да е осигуряван чадър за автобуса, пренасял бежанци и убил двама полицаи. Но за съжаление има данни, че полицейски служители участват в пропускането на мигранти на границата. Полицаи на средно ниво участват в трафика на мигранти, каза служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по Би Ти Ви.

Той заяви, че тези случаи се разследват и по някои от тях има значителен напредък. е разследват и по някои от тях има значителен напредък. Същевременно потокът бежанци се увеличава непрекъснато и прогнозата е, че най-драматично ще бъде през септември и октомври. В момента на границата ни били връщани по 1000 души на ден, като преди това са били по 300, обясни Демерджиев.

Не бих го нарекъл бизнес, а гнусно занимание – така министърът определи каналджийството. Същевременно каза, че каналджиите вземат по 1000 евро на човек. Така автобусът убиец е превозвал хора за 47 000 евро, като е купен за 6000 евро. Министърът обясни, че е разпоредил проверка на всички места, откъдето могат да бъдат купени такъв тип превозни средства.

banner

По думите му трагедиите са две. От една страна, хората, които се пренасят по този начин от граница до граница. Другата трагедия е смъртта на двамата полицаи. Бежанците са били в автобуса, не в багажното му отделение. Пътували са през нощта. На първия контролен пункт не спират. Полицаите тръгват с автомобил след тях и подават сигнал на колегите си. Не са предприети обаче по-сериозни мерки за спирането му, тъй като в него са пътували 47 души, сред които жени и деца, а шипове и подобни средства могат да доведат до тежка катастрофа. 

Няма данни да е осигуряван чадър за автобуса, пренасял бежанци и убил двама полицаи. Но за съжаление има данни, че полицейски служители участват в пропускането на мигранти на границата. Полицаи на средно ниво участват в трафика на мигранти, каза служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по Би Ти Ви. Той заяви, че тези случаи се разследват и по някои от тях има значителен напредък.

Лично видях как съоръжението, което го има – оградата, се преодолява със стълба за няколко минути. И в Турция ситуацията никак не е добра, търсим взаимодействие, уговаря се среща на ниво зам.-министри, за да се координират действията. От служебното правителство били отпуснати милион и половина, за да бъде ремонтирана оградата.

Най-голям натиск от мигранти се очаква през септември и октомври. Затова от министерството са влезли във връзка с европейските институции за взаимодействие, тъй като ситуацията като натиск няма аналог през последните години. По думите на Демерджиев потокът се е увеличил над 6 пъти спрямо миналата година.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space