„Катастрофата в Бургас говори за едно чувство за безнаказаност, за липса на уважение към законите и институциите от страна на каналджиите. За едно отношение към България като към една „бананова република”. И това явно не е от днес“,  заяви бившият шеф на отбраната ген. Константин Попов, коментирайки думите на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, че „каналджиите са обявили война на българската държава и тя ще отговори с цялата си мощ“.

„Този конкретен повод трябва да се използва, за да може да се мобилизира целия ресурс – и ДАНС, и МВР, и службите ни за разузнаване. И всички те трябва да намерят общото сечение – заедно с прокуратурата, и да работят заедно. А не да се окаже, че след една седмица сме забравили този случай. Че има арестувани и дадени на съд двама, които са водачи на групи през границата, и да се спре дотам. Трябва да се види къде отиват финансовите потоци и да се удари каналджийството в неговата основа”, категоричен е той.

По думите му военните са доказали, че могат да бъдат полезни и включването им в разследването на случая в Бургас не е изненадващо. „Те могат да бъдат в помощ и още по-добре изпълняват задачите си, когато са в добър синхрон с МВР”.

banner

Генерал Попов коментира и мигрантския натиск по границите на страната ни и защо България се оказа неподготвена срещу подобни трагедии.

„Най-вероятно понеже политическото лидерство се е фокусирало върху решаването на други задачи. Аз не мога да разбера защо, след като се обяви, че има засилен мигрантски поток, едва сега се събраха и решиха да се вземат мерки. Дали причината е автобусът или другата причина е по-важна – че има засилен мигрантски поток. Докато имаме такова отношение към решаването на тези случаи – надали ще бъдем много успешни”, посочи той пред Нова нюз

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space