Бебе проплака в родопското село Върбово за първи път от 60 години насам. Благовеста е на един месец и е записана като постоянен жител на селото, съобщи пред 24 часа кметът на Широка лъка Васил Седянков.

Върбово, което е на няколко километра от едно от най-посещаваното от туристи село в България- Широка лъка, има едва трима постоянни жители. Благовеста е дете на IT специалисти. Те се заселили във Върбово преди 3 години в Лефтеровата къща. Тя вече е тяхна собственост и развиват туризъм, обясни Седянков. Макар и с малко жители селото се оживява през почивните дни и ваканциите, тъй като голяма част от къщите се обитават. Преди около 100 години Върбово, с няколкото заобикалящи махали, е наброявало 1500 души. Дори църквата „Св. Георги“, известна с нейните стенописи, които са в оригиналния си вид от 1871г., е отворена през половината от годината.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space