Земетресение с магнитуд 3.3 по Рихтер е отчетено в района на град Стражица. По данни на Националния сеизмологичен център към НИГГГ-БАН, събитието от 16:03 часа българско време е с епицентър на 230 км от град София. Земетресението е усетено в района на Стражица и Велико Търново.

В района на Стражица през годините са регистрирани няколко умерено силни земетресения. Трусовете от 1986 г. причиняват множество повреди в града. Преди 35 години земетресението в Стражица оставя едва 7 къщи здрави, а разрушава около 15 000.

Първоначално излиза противоречива информация за жертвите. Официалното становище е, че няма затрупани хора, нито починали в същия ден. На следващия обаче умират две жени. Едната била леко ранена, но издъхнала вследствие на инфаркт. Общо 60 души са пострадалите, припомня 24 часа.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space