Мощен буреносен фронт е преминал над България през изминалите часове. Само в рамките на един час са паднали около 3000 мълнии, съобщава Нова тв.

Бурите са се придвижили на запад-северозапад по цялата територия на страната с поройни валежи, силен вятър и градушки. Експерти предупреждават хората в Северозападна България да бъдат внимателни.

Два пъти валя наново в Карлово снощи, след като предната вечер порой превърна улиците на града в реки, а затлачено дере преля и се изсипаха тонове кал и земна маса. Тази сутрин току-що разчистените улици отново са в наноси и боклуци, които според местната власт водата е довлякла от ромския квартал. Десетки са пострадалите къщи.

banner

Бурята снощи в столицата също бе сериозна. Хладно за края на август и облачно остава и днес. До обяд ще вали в Западна България, следобед – и в Източна. Температурите по морето обаче остават високи, за разлика от планинските курорти, където не е подходящо за туризъм. До петък дъждовете спират, остават само в планинските райони. От уикенда лятото се връща.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space