Нов порой заля Карлово тази вечер. Отводнителният канал в дерето „Меден дол“ отново излезе от коритото си и наводни повторно гимназията по железопътен транспорт, както и двора, и приземните етажи на къща, предаде БНТ.

Пороят, продължил около 20 минути, унищожи разчистеното досега. Багер се наложи да започне укрепване на коритото на дерето пред гимназията. Всички седем улици , които бяха проблемни през деня, са проходими. Целият човешки ресурс на общината се включи в разчистването, както и шест багера и шест камиона.

„Много силен дъжд с гръмотевици. Всичките ни усилия днес, които положихме с много хора да отводним малкия корпус, всичко отново е пълно с вода и се опитваме да я изгребем. Молим държавата да помогне, защото не само училището е пострадало. Страдат и всички хора, които живеят в района, заради това прословуто дере“, каза Стефан Филчев – директор на ПГ по жп транспорт „Христо Смирненски“ – Карлово.

banner

Само от единия мост на Стара река бяха извозени 60 камиона пясък, наноси и боклуци. Утре в разчистването отново ще участват военнослужещи от 61-ва Стрямска бригада и 4-те аварийните екипа, изпратени от кмета на София Йорданка Фандъкова.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space