Днес ДБ се обяви категорично срещу възстановяване на преговорите с „Газпром“. Ура, другари, браво. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на извънреден брифинг в централата на партията. 

„От „Газпром“ и „Лукойл“ българите губят по 20 милиона на ден, да приемем проектозакон и като приемем в парламента да го гласуваме за 100% диверсификация от „Газпром“. Асен Василев заяви на 2 юни, че България никога няма да преговаря с „Газпром“ и ние се зарадвахме. Август месец казва: „Ако „Газпром“ могат да дадат евтин газ, защо не“. Цената на газа, която ние оставихме през май 2021 година е 37 лв. и 71 стотинки. Тя е на базата на дългосрочни договори, приети от ЕК. Слушате ли внимателно? През август 2020 беше 18 лв и 67 ст.“, допълни той. „През август 2022 година е 200 лв. и 16 стотинки и не ми говорете, че това е и навън, защото ще ви отговоря и на този въпрос. Това, уважаеми Христо Иванов и Атанас Атанасов, ни доведе Промяната. Хаос и разруха“, заяви Борисов.  

„Кирил Петков каза, че не са искали да подпишат договорите, за да дадат шанс на следващия кабинет да направи оценка. Чакайте, бе, нали служебния кабинет не трябваше да прави нищо, освен честни избори и им оставяте най-важното за държавата да го правят те. И ще ви кажа защо са го оставили. Той още повече си признава умисъла, което са няколко състава на престъпление в държава, в която Бойко Рашков не е министър на вътрешните работи. Той казва: „7-те танкера бяха 30 долара по-евтини от европейските цени“, припомни лидерът на ГЕРБ. „Ние смятаме, че лице назначено на длъжност министър-председател не може да действа по непредпазливост, а само по умисъл“, допълни го Чолаков. 

banner

„Така, Петков каза: „Не искахме да ги подпишем, струваха с 30 долара по-малко“. Това се измерва със стотици милиони към днешна дата. Тогава искам да попитам ДБ защо категорично против договори с „Газпром“. Ние казваме и „Лукойл“. Какво стана с „Лукойл“? Защо руският петрол, който по същия начин ощетява държавата, е добър за „Да, България“, попита Борисов. „Има действащ договор на най-добрата цена, влизаш и го разрушаваш, както направиха ПП-тата. В същото време толерираш руския петрол. Продължавам нататък – цената, която е по нашия договор е ниска, а през посредниците на Кирил и Асен е висока. Така „Газпром“ печели два пъти. Веднъж от цената, която си е, и второ, убеден съм, че посредниците разпределят остатъка от 40-50 лв. Вие разбирате ли за какви пари става въпрос? „Газпром“ дава на посредника, а той дава на България. Как разпределя посредника, сигурно ще разберем след 1-2 години и пак ще има „Магнитски“, смята лидерът на ГЕРБ. 

Той заяви, че вторият умисъл на ПП е това, че не са организирали слотове. „Знаете, че втечнения газ не могат да си го донесат в джоба. Благодарение на нас са резервирани половин милиард газ на Александрополис. Къде е решението на МС, където те резервират капацитет да докарат 7 танкера. Вие не ги питахте. Резервирахте ли, както Петков казва, паркинг? Това са състави на престъпления и понеже разследващо е Вътрешно министерство се надявам след чадъра от Бойко Рашков да бъдат зададени тези въпроси и понеже бяха гласовити, направиха куп самопризнания за умисъла, в който действаха“, каза Борисов. 

„Призовавам служебното правителство незабавно да резервира слотове. Незабавно трябва да се реши стратегическият въпрос за зимата. „Да, България“ хубаво се отказват с две ръце от „Газпром“. Да направят един търг на Балкански поток и ще докарат компании. Но това могат знаещи и можещи хора да го направят. Не да ми се жалват кой пенсионер къде се е оттеглил, защото парапета се клател. Като гледам в САЩ и президента и други са на пенсионна възраст. Колегите от ДБ, които истински уважаваме, вчера подадоха жалба срещу решение на ЦИК за машинното гласуване. Ма, браво бе, Христо. От две години го повтаряме. Изведнъж писнахте, че имат кода от софтуера за гласуване. Нали преди година и половина ни отказахте и не искахте и квитанции да броите? Защо? За да са пред нас“, разгневи се той. 

„Радваме се, че ДБ ни подкрепят за „Газпром“, призоваваме се да напишат и „Лукойл“. Това, което жалят, ще го жалим и ние, защото измамата продължава. Те искат още 200-300 милиона да излязат от България. Защо руският петрол ни е готин, а руската газ – не? Защо руският петрол и “Лукойл”, които по същия начин ощетяват държавата, е добър за “Да, България”? и не го включват в тази декларация, както е в нашата?”, попита Борисов и заяви, че “от страната изтичат по 40 млн. всеки ден, умножено по 30 дни са 1 млрд. и 200”. 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space