Тази година няма да се наложат толкова строги рестрикции за началото на учебната година, няма да се наложи предварително изследване на децата. Когато възникне случай, реакцията ще бъде в по-малък кръг от хора, обикновено паралелката, в която има засегнат ученик само тя ще минава дистанционно обучение. При евентуално по-широко разпространение може да се засегне отделно училище. Не говорим за мащаб община или област.

 Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„В рамките на седмица всички области излязоха от втория етап, появиха се и първите две области, които са в нулев етап с много ниска заболя мост. Засега сценарият е оптимистичен, какво обаче ще се случи през есента е трудно да се прогнозира“, добави той.

banner

Според Кунчев новите предизвикателства са да се организират едни спокойни и безопасни избори, както и начало на учебната година.btv

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space