След земетресението: Има паднали комини и тухли в Крумово

Цялата администрация на Садово е извън сградата на общината. Беше доста силно и стряскащо. Това коментира пред Блиц кметът на Община Садово Димитър Здравков по повод на земетресението от ранния следобед в сряда.

Той съобщи, че трусът е бил и вертикален и хоризонтален. Хората се опасяват да не се повтори, затова изчакват навън.

Към момента няма подадени сигнали за разрушени сгради, каза кметът, а полицията в общината прави обход.

От полицията в Пловдив съобщиха, че до момента няма подадени сигнали при тях за пострадали в областта и за разрушения. Няма подадени сигнали и на 112.

Регистрирани са и вторични трусове. Земетресението е било усетено и по високите етажи в София, както и по много места в Северна България. Особено силно е усетено в Плевен.

Според пловдивчани, продължителността е била между 2-3 минути.

"Разлюля ни много силно, уплашихме се, независимо от това, че сме на четвъртия етаж на офис на сграда. Не знаем как се е усетило по високите етажи".

Хората в село Крумово, което е в непосредствена близост до епицентъра, са се изплашили много, съобщи кметът Румяна Самоковарева. По нейните думи има паднали комини и тухли от сградите на комините и читалището.

Трусът бе усетен за около 15 секунди в столицата.

В 15:28 часа земетресение с магнитуд 4,8 по Рихтер разтърси България. Епицентърът му е бил между селата Садово и Кочево, дълбочината му е била на 2 км.

 

Banner 468 x 60 px