Сутринта на места в низините и котловините видимостта е бъде намалена от мъгла. През деня отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места в цялата страна ще има валежи, в отделни райони временно интензивни и придружени от гръмотевици. Възможни са и градушки. Ще духа слаб, в Източна България – умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 20° и 25°, в Пловдив – около 23°.

По Черноморието облачността ще е по-често значителна, предимно купеста и купесто-дъждовна. Сутринта на места по южното крайбрежие видимостта ще е намалена. В часовете около и след обяд на много места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са от 20° до 23°. Температурата на морската вода е от 16° до 18°. Вълнението на морето ще е слабо.

В планините преди обяд ще има повече слънчеви часове, но и тогава ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд на много места ще има валежи от дъжд, в много райони – временно интензивни и придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра – около 8°.

banner

В неделя ще продължи да се развива купесто-дъждовна облачност и на много места в цялата страна отново ще има валежи, в отделни райони временно интензивни, с гръмотевични бури и градушки. Вятърът ще е слаб, по Черноморието – умерен, от североизток. Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°.

В понеделник и вторник преди обяд ще има повече слънчеви часове, а около и след обяд отново ще се развива купеста облачност и на места ще превали и прегърми. Температурите ще са с градус-два по-високи.

В сряда отново на повече места в страната ще има валежи. Повишава се вероятността да са локално интензивни, значителни по количество, с гръмотевични бури и градушки.

 

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!