Центърът за спешна медицинска помощ по въздуха (ЦСМПВ) осъществи три животоспасяващи мисии от началото на октомври 2024 година.

Последният случай е от вторник, когато 53-годишен мъж с тежки травми е транспортиран от Многопрофилна болница за активно лечение „Здраве“ във Велинград до Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Пирогов“ в София.

Екипът на въздушната линейка, с командири капитан Валери Шопов и капитан Юлиан Богоев, кацна на стадион „Чепинец“ във Велинград. Пациентът бе транспортиран до хеликоптера от реанимационен екип на Центъра за спешна медицинска помощ – Пазарджик.

През предходната седмица въздушната линейка транспортира 58-годишна жена с мозъчен кръвоизлив от Многопрофилна болница за активно лечение – Благоевград до Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Света Анна“ в столицата.

Седмица по-рано екипът осъществи спешна мисия с бременна жена в тежко състояние след операция в Медицински център „Свети Иван Рилски“ в Тутракан.

След първоначален транспорт до Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Медика Русе“ и последващо влошаване на състоянието ѝ, пациентката е транспортирана по въздух до болничната вертолетна площадка на Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Света Екатерина“.

Оттам е настанена в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение на Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Александровска“.

Екипът на Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха получи признание за своята работа, като беше удостоен с наградата „За лекарска всеотдайност и етика“ на името на доктор Стефан Черкезов на церемонията „Лекар на годината“.

Служебният министър доктор Галя Кондева връчи специално изработена статуетка на доктор Георги Деянов, директор на Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space