С награда “Достъп до добра храна“ 2024 година в категория “Държавна политика“ бе отличена дирекция “Професионално образование и обучение“ на Министерството на образованието и науката (МОН). Наградата бе връчена на заместник-министър Таня Михайлова, чийто ресор е в сферата на професионалното образование и обучение. Отличието е признание за системните усилия на МОН за подобряване на професионалното образование и обучение на страната, съобщават от образователното ведомство.

“Министерството целенасочено работи за развитието на уменията на учениците, които ще им помогнат за по-успешната реализация в динамичния и глобализиран свят“, отбеляза зам.-министър Таня Михайлова при награждаването.

“В училищата, в които подготвяме бъдещите кадри в областта на хранителните технологии и туризма, се случват множество образователни иновации и проекти, насочени към увеличаване на хранителната грамотност и професионалните компетентности на младежите“, допълни тя. Продължава да се увеличава и броят на учениците, които се обучават в професионално направление “Хранителни технологии“. През тази учебна година те са общо 4299, като най-много от тях учат в специалностите “Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия“ и “Производство и преработка на мляко и млечни продукти“.

Заместник-министър поздрави организаторите за провеждането на събитието, тъй като то поставя фокус върху младите хора и развиването на техните професионални и социални умения, необходими за личностното им израстване.

Директорът на дирекция “Професионално образование и обучение“ Ваня Тивидошева благодари за признанието, както и на екипа си в МОН за положените усилия.

Наградите бяха връчени по време на Десетата национална конференция “Достъп до добра храна: Предизвикателства пред сигурността и устойчивостта на хранителните системи“. Гости на събитието бяха заместник-министърът на земеделието и храните доц. Деян Стратев, председателят на Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство Малинка Маринова, експерти, представители на бизнеса и граждански организации.

Събитието се организира от фондация “Българска месна традиция“ и Евро-ток България.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space