На 10 септември ще продължи гледането на делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови, обвинени в помагачество на 32-годишния Рангел Бизюрев и лично укривателство при убийството на 24-годишния Димитър Малинов на 21 юли миналата година. Съдът реши братята на останат в ареста.

На днешното заседание на Районния съд бяха изслушани експертизите на вещите лица, предава БНР.

В тройната съдебна психолого-психиатрична експертиза на близнаците се посочва, че Борислав е интроверт и се затруднява да общува с момичета. Според експертите двамата са опасни за обществото и поведението им е склонно към ескалация. Приета беше и експертиза, според, която по главата и тялото им няма белези и наранявания.

Прочетени бяха показанията на бабата и бащата на Рангел Бизюрев и негов приятел, както и приятелката на Валентин Динков, които не се явиха в залата за разпит. Бабата обяснява, че Рангел е заминал за Германия на 24 юли м.г. и не е казал нищо за убийството.

banner

Според Георги Велянов Димитър Малинов употребявал редовно амфетамин , който купува от Рангел. Рангел също употребявал и продавал амфетамин.

Съдът реши да се изиска информация за записи на разговор между Рангел Бизюрев и близнаците.

По рано днес 30-на души от Цалапица – близки, роднини и приятели на семейството на 24-годишния Димитър Малинов се събраха пред Съдебната палата.

Те скандираха „Смърт за убийците“, „Аз съм Митко и няма да мълча“, поискаха делото на близнаците да се обедини с това на Рангел Бизюрев и бяха категорични, че става дума за организирана престъпна група.

Според Атанаска Бакалова, майка на убитото момче, близнаците и Рангел Бизюрев, както и всички, които са им помагали делото срещу братята Динкови трябва да се обедини с това за убийството, по което подсъдим е 33-годишния Рангел Бизюрев.

Хората настояха за доживотна присъда без право на замяна, тъй като смъртно наказание в България Няма. Те искат да стане ясно кой е четвъртият човек, помагал на близнаците и Бизюрев да бъде укрито тялото на Митко, както и цялата истина за убийството да излезе наяве.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space