През изминалата година ДГ „Чучулига“ и Регионалният природонаучен музей – Пловдив поставиха началото на успешна педагогическа практика, насочена към възпитаване на децата в позитивно и устойчиво отношение към природата и науката. Тя  бе представена на XXIV Международен педагогически форум „Образователни политики и практики за благоденствие и устойчивост”, организиран от ДИПКУ при Тракийски университет – Стара Загора. Събитието се проведе от 27 до 30 юни в Албена и премина при изключително висок интерес и със силно участие на експерти от цялата страна.

Регионалният природонаучен музей – Пловдив бе представляван от Пламена Цекова, която е и инициатор на проведените през годината активности. Инициативата на ДГ „Чучулига“ и Регионалният природонаучен музей включваше многобройни посещения на малчуганите в музея, които осигуриха незабравими и важни моменти както за тях, така и за екипа на музея. Програмата обхващаше открити педагогически ситуации, интересни игри и участия в състезания, организирани в помещенията на музея. Децата имаха възможността да се превъплътят в научни изследователи, археолози и биолози, като се докосваха до живата и неживата експозиция.

Изключително успешната практика на ДГ „Чучулига“ завърши с едномесечна изложба в изложбената зала на музея, където бяха представени резултатите от проведените активности.

Регионалният природонаучен музей – Пловдив остава винаги отворен за работа с деца и за идеи, насочени към обогатяване на образователния процес, а екипът на ДГ „Чучулига“ призовава педагогическите специалисти към повече активност извън стандартните условия

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space