Изпитите за прием в Университета по хранителни технологии ще се проведат на 2 юли 2024 г. Според тяхното желание в рамките на 60 минути он-лайн кандидат-студентите ще се явят на Математика, Химия и опазване на околната среда, Биология или чужд език (английски, руски, немски, френски). Първото класиране ще бъде обявено на 3 юли 2024 г.
На практика кандидатстудентската кампания в УХТ стартира на 12 февруари, а през март се проведоха първите предварителни изпити. Интересът към тях беше сериозен, явиха се повече от 400 кандидати, които бяха изключително мотивирани и получиха доста високи оценки от комисията, посочи доц. Десислава Вангелова, функционален декан по студентска дейност и продължаващо обучение. Според зам.-ректора проф. Георги Костов вниманието на зрелостниците сега е привлечено и от двете нови специалности – “Food, gastronomy and tourism“ и „Industrial engineering and management (food, cosmetics and biproducts)“, които университетът стартира през учебната 2024-2025 г. Очаквахме там да се насочат предимно чуждестранни студенти, но виждаме, че с интерес се записват и наши абитуриенти, заяви той.
Проф. Костов припомни, че за място в УХТ освен с резултата от приемните изпити, кандидатите ще могат да се класират и с оценките от матурите или от задължителния държавен изпит за придобиване на професионална квалификация в професионалните гимназии.
Кандидатстудентски документи продължават да се приемат на място в Центъра за прием на документи в УХТ всеки ден от 8,30 до 16,30 часа и онлайн до 1 юли 2024 г.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space