Предупреждение код-жълто за опасно горещо време остава в сила и днес в цялата страна, с изключение на Черноморието. Максималните температури ще бъдат между 34° и 39°, в Източна България – малко по-ниски, в Пловдив – около 38°.

Ще бъде предимно слънчево, с валежи след обяд отново само на отделни места в планинските райони в Западна България. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток.

Слънчево, но по-прохладно, ще бъде по Черноморието. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 28°. Температурата на морската вода е 24° – 25°. Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала.

И в планините ще преобладава слънчево време, след обяд с временни увеличения на облачността. Само на отделни места в масивите от Западна България ще превали и ще прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра – около 21°.

banner

В началото на следващата седмица ще се задържи слънчево и горещо, но ще започне понижение на температурите и до четвъртък максималните в повечето райони ще са около и под 30°. Валежи и гръмотевици ще има в понеделник – в планините и планинските райони, във вторник – на повече места в Западна и Централна България, а в средата на седмицата – в много райони от страната, тогава се повишава и вероятността за значителни количества, гръмотевични бури и градушки.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space