Министерството на образованието и науката (МОН) публикува теста и верните отговори от днешното национално външно оценяване по математика в края на седми клас, съобщи пресцентърът на МОН.

Днес седмокласниците решаваха общо 23 задачи – 20 от тях бяха с избираем отговор, и три – със свободен.

Седмокласниците работиха по вариант 1 на изпита от националното външно оценяване по математика. Вариантът беше изтеглен тази сутрин в Министерството на образованието и науката от Зина Соколова от вестник „Аз-буки“ в присъствието на служебния заместник-министър на образованието и науката Емилия Лазарова.

Очакваше се 59 414 ученици да се явят на изпита днес. Той започна в 9:00 ч. и се състоя в 1665 училища, в които има общо 5430 зали.

banner

Заместник-министър Емилия Лазарова каза, че през тази година няма промяна в броя на задачите. Има разлика в първата част от теста, като там всички 20 задачи ще са с избираем отговор – с четири възможности, от които само един е правилен. „Миналата година две от задачите в първата част бяха с кратък свободен отговор. Даваме възможност на децата да работят по-спокойно и да имат повече време за решаването“, отбеляза тя.

Във втората част от изпита седмокласниците отново решаваха три задачи със свободен отговор. „Тези задачи дават възможност на учениците да помислят – да опишат и аргументират отговорите си, и да покажат знанията си“, каза заместник-министър Лазарова.

Министерството на образованието публикува сега теста и отговорите от националното външно оценяване по математика в седми клас.

Тестът и верните отговори към него може да се видят ТУК.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space