Нова серия сигнали за убийствена жега в автобусите на градския транспорт в Пловдив. Пловдивчанин е заснел истински рекорд – 48,2 градуса, предава Nova. Толкова е показвал термометърът в автобуса по линия номер 93, в който жената пътувала.

Миналата седмица кметът на Пловдив Костадин Димитров заяви, че общината е на ръба да прекрати договора с някои фирми превозвачи, които обслужват линиите.

„Сигналите на гражданите стигат до общината. Проверки има. Само за онзи ден те са повече от 100. Констатираме проблеми и налагаме санкции. Има определена процедура, чрез която ще удържим санкциите от общинските компенсации, които дължим на превозвачите”, коментира в ефира на „Здравей, България” зам.-кметът по транспортната политика на Община Пловдив Савина Петкова.

По нейни думи от проверените автобуси, малко над 30 фабрично нямат климатизация, въпреки че това е задължително условие за градския транспорт.

banner

„През изминалата година са взети около 30 хиляди лева санкции от превозвачите”, обясни още Петкова.

Тя посочи, че гражданите подават сигнали и за междуградските автобуси. „Пловдив има сериозен проблем поради факта, че няма общински превозвач. Изпълнителите на услугата са само частни. Когато са сключвани договорите по съответната обществена поръчка, ние сме поискали да има климатици в автобусите и към онзи момент превозните средства са отговаряли на условията”, заяви Петкова.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space