14-годишната пловдивска певица Виктория Илиева покори сърцата на публиката и журито на „EVOLIFEST“ в град Еболи, Италия, който се проведе от 13 до 15 юни 2024.

Възпитаничката на вокалната школа „Арт Войс Център“ беше единственият представител на България сред певци, допуснати след сериозна селекция от цяла Европа, Индонезия и Филипините.

В три поредни вечери на централния площад на град Еболи заедно с фестивалния оркестър, дирижиран от известните италиански музиканти Клаудия Виетри, Роко Палацо, Франческо Микели и Давиде Кантарелла, участниците представиха своите песни пред многобройна публика и специални гости – видни италиански изпълнители и музиканти.

Ангелогласната Виктория изпя песента „Je Suis Malade“ на Лара Фабиан и безапелационно спечели гласовете на публиката и журито. Тя бе единствената чужденка, която журито отличи сред 36-те финалисти на фестивала.

banner

Вокалният педагог на Виктория – Руми Иванова, сподели: „Със своята изключителна атмосфера на приятелство, творчество и много, много красива музика „EVOLIFEST“ бе незабравимо преживяване за нас! Виктория впечатли всички с красивия си глас, вокално майсторство и, разбира се, с красотата си! Това събитие е голямо стъпало в нейното израстване и със сигурност вече е забелязана и запомнена“.

Виктория е ученичка в 7 клас на ОУ „Пейо Яворов“. Пее от 5-годишна в „Арт Войс Център“ при Руми Иванова и е носител на безброй отличия и награди през годините. Тя получи лична покана за участие от главния организатор на „EVOLIFEST“ Клаудио Еболи миналата година, когато той я чу и видя на друг италиански конкурс „Микофоно д.Оро“, където Вики беше част от Българската делегация, водена от г- жа Румяна Начева – организатор на конкурса „Сребърна Янтра“ във Велико Търново и член на международното жури.

Сега Вики очаква матурите за 7. клас и продължава с подготовката за следващия голям форум, на който отново ще бъде единственият представител на България – грандиозния „Славянский базар“ във Витебск, Беларус, през юли. Да й пожелаем успех!

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space