Ректорът на УХТ проф. Галин Иванов ще даде символичен старт на приема на документи за участие в класиране и явяване на кандидатстудентски изпити за бакалаври на 17 юни 2024 г. /понеделник/. Крайният срок е 1 юли, а на следващия ден са редовните приемни изпити.
Кандидат-студентите могат да избират между 25 специалности в Технологичен, Технически и Стопански факултет съобщи функционалният декан по студентска дейност и продължаващо обучение доц. Десислава Вангелова.
Ректорът отбеляза, че кампанията започна още през март с провеждането на първите предварителни изпити по химия и опазване на околната среда, математика, биология и чужд език по избор. До този момент кандидатите бяха изключително мотивирани, което личи от блестящите резултати от тестовете, каза проф. Иванов.
Кандидатстудентски документи ще се приемат на място в Центъра за прием на документи в университета всеки ден от 8,30 до 16,30 часа.
Документи могат да се подадат и онлайн от 17 юни до 1 юли 2024 г. https://uft-plovdiv.bg/kandidat-studenti/#online-kandidatsvane. Желаните специалности трябват да бъдат вписани с подаването на документите.
Богати са възможностите за прием на кандидат-студенти за учебната 2024/2025 г. Те могат да се борят за място в УХТ с оценка от кандидатстудентските изпити, от Държавните зрелостни изпити /ДЗИ/ или от задължителния държавен изпит за придобиване на професионална квалификация в професионалните гимназии.
Шанс за влизане в университета дават и предварителни изпити, на които кандидатите са се явили, както и доброто представяне на националния ученическия конкурс „Млади изследователи 2024“.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space