Не са добри условията за туризъм по планините, съобщиха за БТА от Планинската спасителна служба (ПСС). В Родопите започна гръмотевична буря, Стара планина е в мъгла, допълниха от ПСС. Температурите варират между 7 и 14, до 17 градуса.

Планинските спасители са помогнали на гъбар, загубил се в района на Троян, жена е пострадала във високата част на Витоша и се е наложило да бъде свалена от планината, а в тъмната част на денонощието в района на хижа „Алеко“ е бил издирван мъж, но се е оказало, че той е успял сам да се прибере.

В планините времето днес ще е динамично, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. С умерен и силен северозападен вятър ще нахлува по-студен въздух. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има валежи от дъжд и гръмотевични бури. Вечерта явленията в масивите от Западна България ще затихнат. Максималната температура на 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 11°.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space