Почина проф. д-р Илиан Велчев – обичан преподавател в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Тъжната вест съобщиха и от ПУ – Филиал „Любен Каравелов“, гр. Кърджали.

„С дълбоко прискърбие и болка съобщаваме, че на 05.06.2024 г. ни напусна един изключително ерудиран и сърдечен човек, голям професионалист и уважавана личност, чиято доброта и всеотдайност бяха респектиращи и достойни за уважение – професор д-р Илиана Велчева.

Тя бе дългогодишен преподавател по екология и опазване на околната среда и два мандата директор на ПУ – Филиал „Любен Каравелов“, гр. Кърджали (2014 – 2021).

banner

Тя беше обичан и уважаван преподавател с неугасващ ентусиазъм, раздаваща щедро и с голяма любов знанията си на студентите. Нейното човешко присъствие, професионализъм и богата научна дейност са пример за подражание сред колегията на Филиала. Толерантна и човечна, със свободна воля и идеи тя винаги е вдъхновявала колектива! Под нейното мъдро управление Филиалът промени своя облик и утвърди академичния дух.

За нас проф. Велчева винаги ще остане достоен човек!

Добрите хора никога не умират!

Дълбок поклон пред светлата ѝ памет!

Изказваме искрени съболезнования на семейството и близките!“

Поклон пред светлата ѝ памет!

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space