Между 2 и 10 години затвор заплашват полицая, прострелял 19-годишно момче в Плевен, съобщиха от Районната прокуратура в града. Мъжът е служител на „Криминална полиция“ и не е задържан, тъй като е съдействал на разследващите и според тях няма опасност да се укрие. Младежът беше приет в болница с опасност за живота, опериран е и вече е вън от опасност.

Сутринта семействата и приятелите на младежите, по чиято кола беше стреляно, се събраха на протест пред болницата с искане за прозрачност и справедливи наказания.

„Когато ни казаха да отбием и шофьорът тръгна да отбива, аз през това време се обърнах, за да видя как изглеждат хората и видях, че са доста едри мъже, при което се изплашихме всички и всички казахме да бягаме. В момента, в който избягахме, вече се чу изстрелът и видях момичето до мен как се превиваше, как не можеше да диша, просо гледката беше ужасна“, разказа Антон Иванов – потърпевш.

Вътрешният министър определя за неадекватна реакцията на полицая, стрелял срещу младеж в Плевен
„Стреляш и тръгваш, заминаваш, не знаеш какво … Криеш се. Какви полицаи са това? Каква? Вместо да защитават децата ни, те ги убиват по улиците. Страхуваме се, че всичко това може да се потули, че вчера можеше да се измисли какво ли не. Страхувах се, че може би децата ни ще излязат виновни накрая от потърпевши“, допълва Елка Цветанова – майка на единия младеж.

banner

„Според мен и екипът от хора, с които аз работя тук става въпрос за изцяло некомпетентна, неадекватна и непрофесионална реакция от страна на полицейските служители. Разговарях с бащата на пострадалото момче. На него му казах, че по никакъв начин не толерираме това поведение от страна на полицейските служители. И го уверих, че всеки ще си понесе отговорността“, заяви Калин Стоянов – министър на вътрешните работи.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space