Десет отбора на Пловдивския университет „Паисий Хилендаски участваха в Националната универсиада, която тази година се проведе в Стара Загора. В спортния форум мериха сили отборите по тенис на маса, тенис, бадминтон, волейбол, футбол, лека атлетика, плуване, баскетбол, кик бокс, джудо и всеки един от тях бе на почетната стълбица, съобщиха от висшето училище.

Гордеем се с нашите студенти, представили се по блестящ начин, което се дължи на отличната подготовка и безспорни качества, подчертаха от Пловдивския университет. От там пожелаха на състезателите много бъдещи спортни победи и благодариха на техните треньори за професионализма, положения труд и успеха. И допълниха, че до всеки спортист, който е постигнал успех, стои треньор.

Национална универсиада – 2024 се провежда за десети път и събра близо 1500 студенти от 25 университета в 16 вида спорт. Основен организатор на форума е Асоциацията за университетски спорт „Академик” – многоспортова федерация в България, която администрира и организира междууниверситетските шампионати. От 2012 г. насам, след възстановяването на спортната ѝ лицензия, в спортния календар на Асоциацията ежегодно се състезават хиляди студенти от висшите училища в стратата.

Приоритет в политиката на Асоциация за университетски спорт „Академик” е да насърчава развитието на спорта във висшите училища, чрез организиране на състезания в по-голям брой спортове, увеличаване на броя на активно занимаващите се със спорт студенти на вътрешно университетско ниво, участие в представителните отбори по спорт и достойното представяне на висшите училища и България на Европейски и световни университетски шампионати и универсиади.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space