За първи път в България на 5 юни 2024 г. се подписа Споразумение за съвместно провеждане на професионално-педагогически специализации „Менторството в позитивното и приобщаващото образование“ и „Социална и поведенческа промяна“ между УНИЦЕФ и Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Двете специализации са насочени към развитие на компетентности на педагогическите специалисти за формиране на позитивна и приобщаваща образователна среда, подпомагане на изграждането на сплотена училищна общност и проследяване на социалната и поведенческата промяна на училищните общности.

Споразумението и Меморандумът за сътрудничество бяха подписани от Ректора на Пловдивския университет – проф. д-р Румен Младенов и представителя на УНИЦЕФ в България – Кристина Доротея де Бройн.

Документи за прием в специализациите ще се приемат от 17 юни до 30 септември 2024 г. в Департамента за квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space