Комисията за защита на потребителите наложи глоба от 25 хил. лв на известна търговска верига заради разлики в цените на замразени пици, продавани в обект в град Дупница. Това предаде БНТ.

Глобата е потвърдена с решение на Районния съд, което подлежи на обжалване.

Нарушението е установено от екип проверяващи, които закупили пиците в хипермаркет в Дупница. Проверяващите са забелязали, че всички подобни продукти от съответната марка са били с обявена по-ниска цена от тази, на която се маркират на каса.

Пиците са стрували 8,99 лв. за период от 7 дни, като

banner

преди това артикулите във всичките им разновидности са се предлагали на по-ниска цена от 8,49 лв. за брой.

Поради технически причини етикетите не са били сменени своевременно от персонала. Комисията за защита на потребителите е съставила акт за установено административно нарушение и издала наказателно постановление.

„Търговският обект е голям, посещаван от многобройни клиенти, част от хранителна верига и с ежедневен оборот на подобни замразени храни и сериозна посещаемост от гражданите, което би могло да доведе до засягането на голям брой потребители, а от там и завишава сериозно обществената опасност на нарушението“, се посочва в мотивите на съда.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space