Първият ни хеликоптер за спешна медицинска помощ по въздух излита за Сандански, за да транспортира пострадала жена. На 5 юни на ул. „Деспот Слав“ в гр. Сандански, при паркиране на лек автомобил, 58-годишната му водачка не е взела необходимите мерки автомобилът да не потегли сам, в резултат на което той тръгва назад и с отворена предна врата я повлича.

Жената е пострадала с фрактура на малкия таз, фрактура на две ребра и ключица. Настанена е за лечение в МБАЛ-Сандански с опасност за живота.Повече за втората мисия на въздушната ни линейка, разказа Димчо Добрев, изпълнителен директор на „България Хели Мед Сървиз“, предава Dariknews.

„Хеликоптерът се подготвя, за да излети за вторична мисия до Сандански, където трябва да транспортираме жена с фрактури до „Пирогов“. Хеликоптерът ще кацне тук в София на болничното вертолетно летище „Св. Екатерина“, обясни той.

Добрев посочи, че има данни, че жената има контузни рани и фрактури. „Сигналът е получен преди половин час. Това е вторична мисия. Мисията не е свързана със скоростно излитане и кацане на хеликоптера. Въпросът е да я транспортираме възможно най-бързо – за около 25 – 30 минути от Сандански до София“, добави той.

banner

Изпълнителният директор на „България Хели Мед Сървиз“ отбеляза, че пилотите са изключително подготвени, с много часове, с опит в такива мисии, така че няма никакви притеснения за изпълнение на задачата.

„Нашата работа е да помагаме на хората и ще ги направим по възможно най-добрия начин и по най-безопасния начин“, увери Добрев.

Хеликоптерът излетя от двора на Специализирания отряд за въздушно наблюдение на ГДГП в столичния квартал „Враждебна“.

Първият случай, в който хеликоптерът бе използван, бе за транспортирането на жена от Шумен във Военномедицинската академия в София от изцяло български екип.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space