До 30 млн. лева ще е размерът на държавната гаранция за кредити на студенти и докторанти през 2025 г., реши правителството.
Целта на студентското кредитиране е разширяване на условията за достъп до виеше образование, като се дава възможност на граждани на Република България и от други държави, членки на Европейския съюз, граждани на държави от Европейското икономическо пространство и на Конфедерация Швейцария, да кандидатстват за банков кредит.
Очаква се през следващата година 132 390 студенти и докторанти в държавните и частните висши училища в страната да се възползват от получаване на кредит.
От прилагането на програмата за кредитиране през 2010 г. досега 22 378 студенти и докторанти са се възползвали от тази възможност. Сключените кредити са в общ размер на 165 557 025 лева.
Държавата има сключени типови договори за кредитиране на студенти и докторанти с шест банки.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space