През тази година се очаква нивото на безработица в България да намалее до 4 процента, а заетостта във възрастовата група 20-64 години да достигне 77 на сто.

Това е посочил служебният социален министър Ивайло Иванов при разговора си с директора на Международната организация на труда Жилбер Хоунгбо в рамките на 112-ата сесия на Международната конференция на труда, която се провежда в Женева, Швейцария.

Иванов е подчертал, че сред националните приоритети е намаляването на броя на хората в риск от бедност или социално изключване със 787 хиляди души до 2030 година, както и повишаването на качеството на работната сила на фона на цифровизацията и прехода към климатична неутралност. Това посочват в съобщение до медиите от пресцентъра на ведомството.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space