Общините Раковски и "Родопи" остават на тъмно заради високите сметки за ток

Раковски  и "Родопи" са поредните две общини, които въведоха режим на уличното осветление заради високите сметки за електричество. 

Декемврийската фактура е на стойност от почти 81 хил. лева, а предишната година е била 36 хил. лв., уточни пред БНР зам.-кметът на община Раковски Венцислав Чавдаров. Той уточни, че 80 процента от уличното осветление е енергоспестяващо, но ще бъде изключвано от полунощ до 6 часа сутринта. 

Притеснени сме не само заради осветлението и отоплението, но и заради това, че сградата на общината е напълно газифицирана, каза още Чавдаров. 

От снощи, и Цалапица, което е най-голямото село в община "Родопи", премина на режим на уличното осветление 

Оказа се, че последната месечна сметка за ток е три пъти по-висока от миналогишната, а при липсата на приет държавен, а вследствие на това и общински бюджет не можем да си позволим такива сметки за ток. Предприехме мярката по примера на останалите общини в областта и съседните области, каза кметът Ивайло Данаилов. 

От тази нощ осветлението ще работи от 18 часа до полунощ, а от 24 часа до 6 сутринта  - не. 

Ще продължим така поне до април. Странно ми изглежда да е тъмното селото нощем, но такива са обстоятелствата, каза Данаилов и  не скри притесненията си за повишването на престъпността.  

В община Стамболийски също предстои въвеждане на режим на уличното осветление. 

Banner 468 x 60 px