Няма логика да се правят промени по нормативната уредба за провеждането на шофьорските курсове сега, тъй като скоро се очакват нови европейски директиви. Това коментира председателят на Регионалния авто-инструкторски съюз Дойчо Пеев по повод предвижданите от Министерството на транспорта промени в учебните центрове.

Една от тях е ограничаване броя на изпитите на кандидат-шофьорите. Те ще могат да се явяват максимум четири пъти за шест месеца, а ако и четвъртият път е неуспешен, обучението трябва да започне отначало.

„Процентът на лицата, които се явяват повече от три пъти е прекалено малък и ми се струва, че това нещо няма да работи. По-добър вариант е друг – да се увеличи броят на часовете, които се отработват след всяко отпадане. Но не е логично в момента да се предприема промяна в учебната документация.

Причината е, че предходната година Европейската комисия на първо четене прие изменения в подготовката на водачи на МПС, както и единна европейска електронна книжка. И се чака сега новият Европейски парламент да приеме на второ четене неща, които ще важат за всички страни членки на ЕС, така че няма логика да се правят промени сега“, каза Дойчо Пеев.

banner

Темите са били разисквани и на среща, организирана от Държавна агенция “Безопасност на движението по пътищата”. След нея, авто-инструкторските съюзи са представили своето становище, поясни Дойчо Пеев. Нова дискусия от бранша очакват след изборите.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space