Областната дирекция по безопасност на храните и РЗИ – Пловдив правят проверка по сигнал за натровени деца. Случаят e от детска градина „Радост”. От Здравната инспекция съобщиха, че децата са консумирали риба. Осем от тях са получили неразположение. Сигнал за инцидента е подал родител.

„Четири от децата са посетили лекар. Едно е било с по-тежко повръщане. Имало е включена система и са освободени вкъщи. Няма хоспитализирани деца. Разговарях с РЗИ, те имат съмнение, че може да е ентеровирус”, коментира директорът на детската градина Милена Богданова.

Храната не се приготвя в детската градина, а в кетеринг фирма. „На обяд са имали зеленчукова супа, като основното е било риба на фурна. За следобедна закуска са имали плодов кисел. Взети са проби от контактните повърхности и натривки от храните, които са оставени. Изпратени са за изследване и чакаме резултатите”, обясни началникът на отдел „Контрол на храните” към БАБХ-Пловдив д-р Алекси Ахмед./nova

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space