През месец юни всички здравноосигурени лица могат да сменят личния си лекар. В област Монтана над 4000 души са сменили личния си лекар през 2023 г. Петя Кирилова, главен експерт в РЗОК – Монтана, каза в „Твоят ден“ по NOVA NEWS, че това, което трябва да направят пациентите е да отидат при новия си личен лекар и да попълнят формуляр. Тя посочи, че попълването на формуляра може да се случи и онлайн с електронен подпис. Кирилова обясни, че не е нужно хората да посещават стария си личен лекар, за да предприемат действия по смяната му.

Експертът обясни, че има случаи, при които може да се смени личният лекар през цялата година – когато пациентът смени постоянния си адрес, когато личният лекар прекрати практиката си или не може трайно да упражнява професията си.

Кирилова допълни, че можем да сменим личния си лекар и през декември.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space