На 8 юни (събота) от 10.00 до 16.00 часа с вход свободен и атрактивна програма в Музея на авиацията ще се проведе Ден на бащата. Той е посветен на специалната връзка между бащите и децата и всяка година в началото на лятната ваканция зарежда с много настроение семейната публика.
Екипът на Музея в партньорство с Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив, и Автомобилен спортен ретро клуб „Пловдив“ е подготвил разнообразни, любопитни, забавни и увлекателни активности както за малчуганите, така и за техните татковци. Заедно ще осъществим мечтата на всяко дете да влезе в ролята на безстрашен пожарникар, който борави умело със специализираната техниката и оборудване. В Деня на бащата нашите гости ще могат да се разходят из алеите на Музея с легендарни ретро автомобили като Форд Мустанг 1967, Орел Рекорд 1961, БМВ Кабрио 1992, Москвич 412 1974, Ситроен BX 1993, Форд Таунус 1974, Понтиак Транса 1978, Фолксваген Кюбелваген тип 82.
Любителите на авиацията ще научат принципите на действие и ще видят как се задвижва авиационният двигател АШ-62ИР, с който лети един от най-използваните самолети в авиацията Ан-2. А играта „Летец – откривател“ ще предизвика състезателния дух на децата и ще ги запознае с елементи от конструкцията на самолетите и вертолетите от външната музейна експозиция.

ПРОГРАМА

10:00 – 16:00 ч. – Разходка с ретро автомобили и мотоциклети с Автомобилен спортен ретро клуб „Пловдив“

10:30 – 11:30 ч. – Бъди пожарникар с Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив

banner

11:00 – 16:00 ч. – Игра „Летец – откривател“

12.00 – 16.00 ч. – Как се задвижва авиационен двигател

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space