УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив отбеляза 1 юни – Международния ден на детето с множество събития, организирани за малките пациенти.

Тържествата се проведоха в Клиниката по педиатрия и Клиниката по детска хирургия към университетската болница. Лекарските екипи се бяха постарали да осигурят забавления и подаръци, за да зарадват децата, въпреки тяхното здравословно състояние.

В Клиниката по педиатрия се организира артистична програма. В нея взеха участие талантите от вокална група “Бамбини” с ръководители Снежана и Димитър Доневи, както и школата по художествена гимнастика към Общински детски комплекс с ръководител Дарина Джурова. Ден преди празника, в рамките на инициативата “Маратон на добротата”, деца от различни детски градини поднесоха подаръци, които бяха раздадени на малките пациенти.

“Благодарна съм, че всички сме заедно в този хубав и светъл празник. Всеки ден съм свидетел на усърдната работа на лекарите в клиниката и това, с което мога да ги обобщя е думата “отдаденост” – към професията, към пациентите. Виждам по-опитните лекари как възпитават по-младите с урока “Какво би направил, ако беше твоето дете”. И това е част от причината специалистите в Клиниката по педиатрия да дават всичко от себе си и да постигат добри резултати”, каза началникът на клиниката проф. д-р Мария Спасова.

banner

По същото време Клиниката по детска хирургия също имаше празнични събития. Децата бяха почерпени с торта, а началникът на клиниката, проф. д-р Пенка Стефанова, раздаде награди на малките пациенти. За първа година бе организирана и кино програма, където децата се насладиха на анимационни филми.

„Нашата цел е да направим престоя на децата в болницата възможно най-приятен. Радвам се, че можем да внесем малко радост и усмивки в живота на нашите малки пациенти, особено в този специален ден.“, сподели проф. Стефанова.

Родителите на малките пациенти също изразиха своята благодарност от организираните събития. Много от тях споделиха, че подобни инициативи значително облекчават стреса и напрежението, свързани с болничния престой на децата им. „Това беше невероятно изживяване за децата ни. Те се усмихваха и забавляваха, което е безценно в този труден период за нас,“ каза един от родителите Петя Костова.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space