Юни започва с много неустойчиво време, като ще се редуват големи жеги с мълнии и гръмотевици и дъжд. В средата на следващата седмица започва захлаждане. Така обобщи прогнозата за времето до 8 юни дежурният синоптик на НИМХ Красимир Стоев пред „Телеграф“.

Днес живакът на термометъра ще стигне до 28-33 градуса. Още по-топло ще е в неделя, а в понеделник жегата ще достигне 35 градуса в Дунавската равнина и Тракийската низина според синоптика.

В следобедните часове на периода горещините ще се редуват с краткотрайни валежи с гръмотевици и мълнии. В началото на седмицата те ще са по-интензивни в Западна България, а от сряда и в Южна България.

Тогава се очаква и по-съществено понижение на температурите, които се очаква да паднат до обичайните за месеца и ще са между 23 и 28 градуса.

banner

В планините следобедите ще има краткотрайни валежи всеки. В събота и неделя на 2 хил. метра височина максималните температури ще са около 14 градуса, но после и там ще се понижат с около 5 градуса. В сряда по високите места се очаква да паднат на 9 градуса, каза синоптикът.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space