Ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места главно в северозападната половина на страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Минималните температури ще бъдат между 13° и 18°, Пловдив – 17°, а максималните – от 28° до 33°, Пловдив – 30°.

По Черноморието ще е предимно слънчево, след обяд ще е с купеста облачност, но валежи не се очакват. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Максималните температури ще са от около 24° по Северното Черноморие до 31° по Южното. Температурата на морската вода е от 18° до 20°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала, по най-северното крайбрежие – 3 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в масивите в западната половина на страната, ще има валежи и гръмотевици. Ще духа умерен и силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра – около 14°.

В неделя от югозапад ще продължи преносът на топли въздушни маси и максималните температури ще бъдат между 29° и 34°. Ще преобладава слънчево време, но в следобедните часове на места, главно в планините и планинските райони, ще превали и прегърми.

banner

В началото на следващата седмица температурите ще се задържат високи, в Югоизточна България до 34-35°. На много места ще има следобедни валежи и гръмотевици, като в Западна България има повишена вероятност за локални интензивни явления и градушки.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space