Освободиха от ареста учителката, която беше задържана след разпространения клип с малтретиране на деца в детска градина във Велинград. Обвинение на този етап не е повдигнато, съобщи районният прокурор на Пазарджик Радослав Бакърджиев. Тя няма да се върне на работа в детската градина.

След 24 часа в ареста учителката вече си е у дома.

„Обвинение ще бъде повдигнато в един по-късен момент, когато извършим експертизите, които предстои да бъдат назначени на иззетите записващи устройства“, заяви Радослав Бакърджиев, районен прокурор на Пазарджик.

Експертизите ще бъдат направени в Националния институт по криминалистика в София и не се знае колко време ще отнеме това.

banner

Вече е ясно, че скандалните записи не са от камерите за видеонаблюдение в групата на детската градина.

„Самият ъгъл на записа е по-различен. От там нататък кой и по какъв начин и с какво ги е направил разследването ще установи“, допълни Радослав Бакърджиев.

Разпитани са служителите на детската градина. На този етап няма данни за вътрешен конфликт.

Продължава работата по изясняване на автора на скандалните видеа, които доведоха до уволнението и задържането на учителката. Децата, които на записа се вижда, че са малтретирани, са в шок, разказват
близките им.

„Посред нощ става и пищи – бабо аз ще слушам, че Нели ще ме затвори вътре в тоалетната“, коментира Ниязе Томанова, баба на Диего.

„Фани не иска да посещава градина, защото постоянно има тормоз. Не ѝ дава да пие вода“, каза още Анелия Стойчева, майка на Фани.

С децата започва да работи психолог, съобщиха от община Велинград.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space