„Климатичните промени са сериозни – ниски нощни температури, много дъждове и ветрове. Цъфтежът на розите започна след 15 април в Казанлък – малко по-късно от брането в Карлово”, разказа в ефира на „Здравей, България” Севдалина, технолог за производство на розово масло.

Тя сподели, че розоберът е изключително труден процес. „Розовото масло от години прославя България. Трябва да се произвеждат повече натурални продукти у нас”, каза още Севдалина.

„Най-сериозните ни партньори са в Китай. Ние сме финансово живи, благодарение на тях”, обясни Радион Попов, собственик на дестилерия.

Търсенето на розово масло става все по-голямо, а цената му – все по-висока. „Най-скъпото нещо от себестойността на маслото е самият розов цвят”, каза още технологът Севдалина.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space