37-годишна жена почина от кръвозагуба след ухапване от кучето ѝ във Варна. Сигнал за инцидента е получен в сряда сутринта. Стопанката била ухапана от питбула си в областта на бицепса.

Красимира Илиева живее в апартамента под този на жертвата. Тя извикала линейка, която да помогне на жената. „Момичето беше кротко, но не се грижеше добре за кучето. Още миналата година то нахапа приятеля ѝ по крака. Момчето два месеца лекуваше раната си и се махна”, разказа тя.

След инцидента животното беше упоено и откарано в приют. То имало порезна рана врата, посочи Христина Мирчева, която е сътрудник на общинския приют. По първоначална информация мъж е опитал да спаси стопанката на питбула, намушквайки го с нож. „Ако се установи, че кучето е убило жената, комисия от еколози ще определи съдбата му”, допълни тя.

В някои страни за отглеждането на тази порода кучета трябва да се преминат специални курсове и да стопанинът да има обособено място за животното, обясни Мирчева. В някои държави породата дори е забранена. По думите ѝ трябва да се работи по законите у нас.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space